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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
26/06/2014 |
Data da última atualização: |
21/12/2016 |
Autoria: |
REIS, A. C. de S.; REIS, A. C. de S. |
Afiliação: |
Antonio Carlos de Souza Reis, IPA. |
Título: |
IPA: uma história de 75 anos de ciência agronômica em Pernambuco. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Recife, PE: Instituto Agronômico de Pernambuco, 2013. |
Páginas: |
334 p. |
Descrição Física: |
il. |
ISBN: |
978-85-60827-09-1 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Apresentação. Agradecimentos. A Instituição que se recusou a morrer. Parte I. Revivendo a história. Parte II. Galeria dos Dirigentes do IPA. Parte III. Gente que ajudou a fazer o IPA. Parte IV. Estórias do IPA. |
Palavras-Chave: |
Dirigentes; IPA; Nordeste; Pernambuco; Research agricultural. |
Thesagro: |
História; Instituição de Pesquisa; Pesquisa agrícola. |
Thesaurus Nal: |
research institutions. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
10/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, J. B. de; CASTRO, R. de; LIMA, L. L. de A.; ONO, E> O.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
Juliane Barreto de Oliveira, Master in Irrigated Horticultural, Estate University of Bahia, Juazeiro, BA, Brazil; Rogério de Castro, Technical University of Lisbon, Superior Institute of Agronomy, Lisbon, Portugal; Luciana Leite de Andrade Lima, Federal Rural University of Pernambuco, Recife, PE, Brazil; Elizabeth Orika Ono, UNESP, Botanic Department, Botucatu, SP, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA. |
Título: |
Sensory profile of tropical Syrah wines from different clones and rootstocks. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 57. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In oenology, sensory evaluation is an important tool that enologists have to assess the quality of the wines. Consists in evaluate wines aiming to identify its defects and describe the qualitative attributes, regarding visual, olfactive and gustative characteristics (Rizzon, 2010). There are many factors affecting composition and quality of wines. Among them, soil, climate, vine management and winemaking process (Sánchez and Dokoozlian, 2005). Through chemical and sensory analyses, wines can be characterized by explaining their qualities and typicality. In this way, this study aimed to evaluate the effects of rootstocks, clones and harvest date on sensory characteristics of 'Syrah' wines, from grapes cultivated in a partner winery, in Lagoa Grande, Pernambuco state, Brazil, from 2009 and 2010 vintages. |
Palavras-Chave: |
Perfil sensorial; Porta-enxerto; Syrah; Vinho tropical. |
Thesagro: |
Uva; Vinho. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152859/1/Giuliano-p57-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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